D-DOTT logo

D-DOTT Onderzoeksteam

Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste onderzoekers binnen ons team, samen met hun specialisaties en contactinformatie.

Prof. dr. Eric van Exel

Psychiater en Hoogleraar Ouderenpsychiatrie

Eric van Exel richt zich op ouderenpsychiatrie, cognitieve achteruitgang en innovatieve behandelmethoden zoals ECT en TMS. Hij wil de kwaliteit van leven verbeteren door betere herkenning en behandeling van depressie en dementie.

Dr. Annemiek Dols

Psychiater en senior onderzoeker

Annemiek Dols is psychiater en onderzoeker bij UMC Utrecht en Amsterdam UMC. Haar expertise is op het gebied van stemmingsstoornissen en innovatieve behandelingen. Ze heeft uitgebreide ervaring met neuromodulatie trials en is de hoofdonderzoeker van D-DOTT.

Prof. dr. Odile van den Heuvel

Psychiater en Hoogleraar Neuropsychiatrie

Odile van den Heuvel is psychiater en hoogleraar Neuropsychiatrie bij Amsterdam UMC - Vrije Universiteit. Haar expertise ligt op het grensvlak van psychiatrie, neurologie en neurowetenschappen. Ze heeft uitgebreide ervaring met hersenscanonderzoek en klinische trials, waaronder rTMS trials.

Prof. dr. Ysbrand van der Werf

Neuropsycholoog, Bioloog en Hoogleraar Functionele Neuroanatomie

Ysbrand van der Werf onderzoekt cognitie in relatie tot neurologische en psychiatrische aandoeningen, met een specifieke focus op de rol van slaapstoornissen.

Dr. Chris Vriend

Neurowetenschapper en associate professor

Als voorzitter van de imaging werkgroep van D-DOTT speelt Chris Vriend een coƶrdinerende rol in het maken, analyseren en interpreteren van de hersenscans om deze te gebruiken om de magnetische stimulatie optimaal te kunnen richten op de hersenen.  

Drs. Coen Coomans

Neurowetenschapper en promovendus

Coen Coomans is promovendus bij de afdeling Psychiatrie van Amsterdam UMC. Als uitvoerend onderzoeker van de D-DOTT studie is hij vaak de contactpersoon voor deelnemers. In zijn onderzoek probeert Coen middels MRI scans voorspellers te vinden voor behandeluitkomst in rTMS behandeling.

Pam Tolsma

Stagaire D-DOTT studie

Mensen helpen is een belangrijke drijfveer voor Pam. Ik heb veel klinische ervaring omtrent MRI. Mijn ambitie is om bij te dragen aan hersenonderzoek en mezelf te ontwikkelen op het gebied van de klinische neuropsychologie